• Client John Martin
  • Year Date April 30,2016
  • Location Bulls Stadium, Califorina
  • Category Automation, Equipment

Project Details

De engineering afdeling van een offshore installatie contractor acteert als een interne service providor met als drijfveer risico vermindering binnen installatie activiteiten. Sommige engineering activiteiten zijn complex en erg tijdrovend en het optimaliseren van deze activiteiten zijn essentieel om hun interne klanten, voor zowel tenders als installatie projecten, om op tijd te voorzien van de benodigde deliverables.

Het doel was om van één van de specifieke deliverables in detail te analyseren en de belangrijkste aspecten en risico’s aan te pakken. Wanneer deze in kaart gebracht zijn kan er worden geoptimaliseerd en doorlooptijd verkorting optreden door verwijdering van onnodige data/informatie.Het doel was om de doorlooptijd gemiddeld 16 uur per deliverable te verminderen.

Advantages of Project

Als resultaat zijn wij als afdeling stukken minder tijd kwijt door een betere werkverdeling tussen onze afdeling en de onderaannemer. Daarbij is er een vermindering van email verkeer en vragen door de duidelijkere instructies. Hieruit blijkt dat een goede communicatie in het begin van het werk essentieel is om de benodigde tijd winst te halen.

 Om dit resultaat te borgen wordt er een template ontwikkeld waar alle benodigde output in detail wordt beschreven en wordt de agenda van de engineering kick-off meeting met de onderaannemer aangepast.

 

Met deze veranderingen is de doorlooptijd  16-24 uur verbeterd